torsdag 25 november 2010

Kuusamo

På plats i Kuusamo; byn där solen aldrig går upp, där konstsnödimman gör att sikten aldrig är mer än 50 meter och där temperaturen sällan stiger över 15 minusgrader. Men snö finns det i alla fall, i stora mängder, och den lär ju knappast smälta bort i helgen då temperaturen förväntas bli ca 16-18 minusgrader. Det enda man kan vara oroligt för är väl att vi fryser fast:)
Resan gick i alla fall supersmidigt hit med Ski Force One. Idag har vi åkt banan och testat skidor, den vanliga rutinen dagen innan tävling. I helgen är det ju en mini-tour här i Kuusamo, vilket är nytt för i år. Upplägget liknar avslutningstouren i Stockholm och Falun. Schemat ser ut som följer:
- Fre, klassisk sprint
- Lör, 10 km klassiskt intervallstart
- Sön, 15 km skate jaktstart
Sprinten ger som vanligt bonussekunder, 60 sek till ettan, 1 sek till 30:e man, men till skillnad från Tour de Ski delas det inte ut några bonussekunder på de övriga loppen. Alla deltävlingar ger hälften så många världscuppoäng som vanligt, men totalställningen efter söndagens lopp ger istället dubbelt så många. Glasklart va? Allt för att krångla till det för tv-tittarna:)
I vilket fall ska det bli riktigt skoj att tävla i helgen och att äntligen få sprinta igen. Banan här i Kuusamo tycker jag verkligen om och förhoppningsvis är kroppen i god form!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida