tisdag 22 november 2011

Kuusamo nästa

I helgen blir det världscuppremiär för min del. En mini-tour i Kuusamo väntar. Den finska skidorten där man inte ser himlen på hela helgen. Antingen är det för mörkt eller så ligger konstsnödimman som ett lock över byn. Lite som att åka i ett mjölkpaket. Men tur är kanske det. Att dom kan producera snö alltså. För det verkar ju vädergudarna där uppe glömt bort hur man gör.
På fredag är det klassisk sprint, där bonussekunder delas ut till de 30 första. Ettan får 60 sekunder och sedan avtar det gradvis till 30:e plats. På lördagen är det 10 km skate och på söndagen är det jaktstart 15 km klassiskt, där startordningen bestäms utefter hur många bonussekunder man samlat in under sprinten samt hur snabbt man skidat under lördagen. Det ska bli grymt skoj att tävla igen. Speciellt sprinten på fredagen ser jag fram emot! Förhoppningsvis är kroppen sådär pigg som jag vill att den ska vara.
Förresten, det blev ju en riktigt bra världscuppremiär för svensk del i Sjusjöen. En utklassningsseger av Johan och en andraplats av Charlotte. Dessutom var det ju riktigt bra kört av Calle som skrällde till med en fjärdeplats. Förhoppningsvis blir det lika fina placeringar i helgen. Men den viktigaste frågan återstår. Vad ska Plätter Nöthugg göra för målgest den här gången?


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida