lördag 10 december 2011

Davos

Davos! Bättre ställe finns nog inte att vara på som skidåkare. Efter Düsseldorf gick färden hit och sen i måndags har vi tränat på här i fantastisk alpmiljö. Från början var det lite knapert med snö, men när det väl snöar i Davos brukar det göra det ordentligt, och så även denna gång. Under onsdagen och torsdagen damp det ner runt 3 dm snö och gjorde allt sådär vitt och trevligt.
Idag har vi skrikit oss hesa och hejjat på dom svenska åkarna från Emil och Annas lägenhet här i Davos, som ligger sisådär 3,5 meter från spåret. Första parkett skulle man kunna säga. Marcus gjorde ett riktigt bra lopp och blev fyra, men ingen kunde rå på Northug som verkar kunna det här med utförsteknik.
Imorn är det sprintdags! Banan här i Davos är riktigt fin, och man har anammat Düsseldorf-konceptet och kör två varv på en lite kortare bana. Precis som ifjol. Upploppet är rätt kort så det gäller att ha en bra position runt sista kurvan. Tolv minuter och tio sekunder över ett är det meningen att jag ska åka rätt snabbt. Får hoppas det blir så.








1 kommentarer:

Anonymous Alexandra sa...

Är också rätt bra på det här med utförsteknik! ...eller hur var det nu igen ;)
Kanske får lite privatlektioner av dom rödklädda om jag har tur... men vad vare du sa, eleven måste ha talang också ;D haha!

15 december 2011 kl. 14:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida